Economics

SEMUA MAHAL SEBAB APA?

         GST ! ! Sekarang semua harga mahal sebab termasuk GST . Kenapa mesti ada gst ? Bukan sikit gstnya , 6% wei . Tak masuk akal langsung ! Nak bayar semua benda mesti ada gst . Zaman loni memang banyak pakai duit lah . Kena pandai save bajet sebab apa ? Sebab harga sekarang semuanya mahal disebabkan gst . Kenapa wujudnya gst ni ? Untuk apa ? Makan duit rakyat ke ? Hidup kena fikir masyarakat juga . Kalau jenis orang yang tak berkemampuan macam mana ? Kasihani lah diorang duit takde harga sekarang semua mahal macam mana diorang nak makan ? Bukan setakat barang harian je malahan makanan pun ada gst . Tak patut langsung wei . .Kalau kita yang berkemampuan takpelah tapi kita pun nak kena berjimat juga yelah harga mahal . Fikir 1001 kali kalau nak beli sesuatu tu . So , moral of the story nak tak nak kita kena juga berjimat .

 336 Total Page Views,  1 Views Today

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button