Service Providers

Melbourne, Australia received a perfect score on its 4G connectivity.

Australia 4G service in the news (source: https://goo.gl/agjDnN)

Malaysia on the other hand is making a lot of noise and the customers are still subdued with “tak apa lah” attitude. In the meantime, the operators are laughing all the way to the bank and all we can do is applauding them at the finish line..or maybe i’m wrong..anybody boleh dapat 40mbps from any of the 3 Kingdom?

Sampai bila kita nak bersabar dengan pelbagai excuses dari telcos. Masalah quality of service masih ditahap yang tidak memberangsangkan. Pelbagai masalah yang dihadapi oleh pelanggan seperti limited coverage, fluctuating data rates (both upload and download), signal sekejap ada sekejap tak ada, dll. As of late, illicit phone calls pula keep bombarding our phones..sampai dah jadi phobia nak jawap telefon dibuat nya. Apakah tindakan telcos untuk menyelesaikan masalah2 ni?

Kita sebagai pelanggan harus memainkan peranan dengan memberi tekanan yang bertubi-tubi sehingga mereka yang bertanggungjawap dapat mempertingkatkan lagi mutu perkhidmatan masing-masing. Jangan mudah terpengaruh dengan kata-kata manis dikaca TV dan iklan-iklan yang lain. We pay for the services and we don’t expect anything less than the best. Telcos should keep their end of the bargain.

PERINGATAN KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT NAK JADI OPERATOR

Ingat dengan berpuluh lesen-lesen telekomunikasi yang telah dikeluarkan oleh MCMC boleh improve the service tapi haprak..tahap prestasi pencapaian masih tidak memuaskan. Kita nanti dan tengok siapa yang akan di ANUGERAHKAN dengan a new round of spectrum award in the 7ooMhz band..bolehkah anda mengotakkan janji-janji sebelum dapat lesen. Learn from the incumbents and don’t repeat their mistakes. You must have a unique business plan to play in this already overcrowded space. Last but not least don’t forget the CUSTOMERS. Listen to us and take good care of us. Anything less will be a disaster waiting to happen. Good luck..

 121 Total Page Views,  1 Views Today

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button